Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1

PRESENTATION MATERIALS

PHOTOS / VIDEOS

Official conference photos and HD videos will be made available in the next 2-3 weeks. Please follow @hitbsecconf on Twitter for links or join our Facebook Group

NL PR 002 HITB2012AMS Capture The Flag: ‘Bank0verflow’ attack and defense

Amsterdam, 24 februari 2012 – De jaarlijkse Security Conferentie Hack In The Box (HITBSecConf) is in 2002 begonnen als bijeenkomst voor liefhebbers van computerbeveiliging. Inmiddels is de conferentie verplichte kost voor elke serieuze beveiligingsprofessional ter wereld. In mei zal de Europese editie wederom in Amsterdam gehouden worden en één van de onderdelen zal de Capture The Flag (CTF) zijn, welke wordt gehouden onder de naam Bank0verflow.

De CTF is een live hacking competitie en wordt gespeeld in teams. Het is één van de hoogtepunten van de conferentie en trekt jaarlijks zowel topspelers als rijzende talenten aan uit Amerika, Azië en Europa. Spelers nemen het tegen elkaar op in één van de meest uitdagende security games die er op dit moment is.

In deze editie van de CTF – ‘Bank0verflow’ zijn zowel op aanvals- als verdedigingsfronten punten te verdienen. De driekoppige teams krijgen een mix van kant en klare services en web applicaties.
Om punten te scoren dienen de teams bij elkaars machines binnen te dringen en “flags” te veroveren. Daarnaast kunnen er punten verdiend worden door de eigen systemen te verdedigen tegen deze aanvallen.

Jurre ‘Dr Whax’ van Bergen, HITB.nl CTF Overlord:
“In Bank0verflow wordt ieder team eigenaar van een bank en zal starten met hetzelfde bedrag aan ‘geld’. Het vinden van door de crew verborgen flags, geeft de mogelijkheid om spies in te huren bij rivaliserende teams die geld achterover drukken voor het aanvallende team. Verdedigende punten zijn te verdienen door de eigen bank te beschermen.

Tevens zal dit de eerste keer worden dat we aan de CTF samenwerken met de mensen van het Open Web Application Security Project (OWASP) en we kijken er erg naar uit om samen aan de slag te gaan!”

De CTF zal starten om 10:30 op 24 mei in het Okura Hotel in Amsterdam en zal gedurende de twee conferentiedagen worden gehouden. De competitie vindt plaats in de Technology Showcase Arena; dit is het vrij toegankelijke gedeelte van de conferentie en het publiek kan de teams hier komen aanmoedigen. De winnaars zullen worden bekend gemaakt tijdens de afsluitende sessie op 25 mei.

Dhillon Kannabhiran, oprichter and CEO van Hack In The Box:
“De CTF biedt een uniek inzicht in de gedachten van een hacker en wordt bijgewoond door teams van allerlei grote bedrijven, van de olie- en gasindustrie tot aan top 5 consultancy ondernemingen. Niet alleen worden de interne teams getest en geëvalueerd, maar komen ook verborgen talenten bovendrijven en wordt er gescout naar mogelijk nieuwe medewerkers.”

De teams kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar ctfinfo@hackinthebox.nl met daarin de naam van het team en de leden. De registratie is gratis en gaat op een ‘eerst komt, eerst maalt’ principe: er is ruimte voor 8 teams van ieder 3 spelers, dus om mee te kunnen doen, is een vroege aanmelding aan te raden.

Voor meer informatie over de HITBSecConf2012 Amsterdam en de CTF: http://conference.hitb.nl/hitbsecconf2012ams/ of volg ons op Twitter (#HITB2012AMS)

Lees meer: http://www.persbericht.nu/hitb-capture-the-flag-bank0verflow-attack-and-defense/#ixzz1nbAMKBUd

Okura Hotel Amsterdam
Ferdinand Bolstraat 333, 1072 LH Amsterdam,
The Netherlands

1-Day Intensive Training Sessions – 21st of May / 0900 – 1800

 

SPECIAL OPS 1  - WIRELESS SECURITY KUNGF00

SPECIAL OPS 2  – THE ART OF EXPLOITING SQL INJECTION FLAWS

SPECIAL OPS 3 – MOBILE APPLICATION HACKING – ATTACK & DEFENSE2-Day Hands on Training Sessions – 22nd – 23rd of May / 0900 – 1800

TECH TRAINING 1  – HUNTING WEB ATTACKERS

TECH TRAINING 2  – ADVANCED LINUX EXPLOITATION METHODS

TECH TRAINING 3  - ADVANCED APPLICATION HACKING – ATTACKS, EXPLOITS & DEFENSE

 

 3-Day Hands on Training Sessions – 21st, 22nd & 23rd of May / 0900 – 1800

TECH TRAINING 4  – THE EXPLOIT LABORATORY: ADVANCED EDITION
QUAD TRACK CONFERENCE – 24th & 25th of May / 0900 – 1800

Featuring keynotes by BRUCE SCHNEIER and ANDY ELLISEVENT ORGANIZER

LOCAL PARTNER

PLATINUM SPONSORS

GOLD SPONSORS

TITANIUM SPONSOR (POST CONFERENCE RECEPTION + SPEAKER RECEPTION)

SILVER SPONSOR

HACKWEEKDAY SPONSOR

ALCO_PWN SPONSOR (POST CONFERENCE RECEPTION)

HITB LAB / SIGINT SPONSOR

NETWORK SPONSORS AND UPLINK

ADDITIONAL SUPPORT BY

SUPPORTING MEDIA

FRIENDS OF HITB

Copyright © 2012 Hack In The Box | http://www.hackinthebox.org

( / 10 )